4. VELIKONOČNA NEDELJA, 22. 4. 2018

4. VELIKONOČNA NEDELJA, 22. 4.
10.00 – Birma – birmovalec škof Anton Jamnik.                                                                  

SREDA, 25. 4.
18.00 – Sestanek za oratorijske animatorje v Frančiškovi sobi.                                                                  

5. VELIKONOČNA NEDELJA, 29. 4.

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE
Preverjanje prebranih knjig za Slomškovo bralno priznanje bo 6. 5. po družinski maši, od 11.00 naprej.

PRVI SESTANEK ZA ORATORIJSKE ANIMATORJE
Vsi mladi, ki bi želeli na letošnjem oratoriju (ki bo od 2. do 6. julija) sodelovati kot animatorji, ste lepo vabljeni na prvi sestanek, ki bo v sredo, 25. aprila ob 18.uri v Frančiškovi sobi (kletna učilnica).

POSLUŠATI, RAZLOČEVATI, ŽIVETI GOSPODOV KLIC
Ob sklepu tedna molitve za nove duhovne poklice naj nas nagovori papež Frančišek z odlomkom svoje poslanice za dan molitve za duhovne poklice:
Dragi bratje in sestre! Naše življenje in naša navzočnost v svetu sta sad Božjega klica! V raznolikosti in edinstvenosti vsakega poklica, osebnega in cerkvenega, je treba poslušati, razločevati in živeti to Besedo, ki nas kliče od zgoraj; medtem ko naše talente stori rodovitne, nas naredi za orodje odrešenja v svetu in nas vodi k polnosti sreče. Poslušati – Gospodov klic ni tako jasen kot tisto, kar lahko slišimo, vidimo ali otipamo v svojem vsakdanjem izkustvu. Bog prihaja tiho in diskretno, ne da bi nam jemal našo svobodo. Tako se lahko zgodi, da njegov glas zadušijo mnoge skrbi in opravki, ki zaposlujejo naše misli in naše srce. Prav je torej, da se odpremo za globoko poslušanje njegove Besede in življenja, da smo pozorni tudi na podrobnosti našega vsakdanjika, da se naučimo brati dogodke v luči vere in ohranjamo odprtost za presenečenja Duha … Razločevati – vsak od nas lahko odkrije svoj lasten poklic samo z duhovnim razločevanjem. To je proces, v katerem oseba v dialogu z Gospodom in v poslušnosti glasu Duha pride do tega, da napravi temeljno izbiro, začenši z izbiro svojega življenjskega stanu … Premagati je treba skušnjave ideologije in prepuščanja usodi ter v odnosu z Gospodom odkrivati kraje, sredstva in situacije, po katerih nas kliče. Vsak kristjan bi moral razvijati sposobnost »razbrati znotraj« lastnega življenja in prepoznati, kam in k čemu ga kliče Gospod, da bi nadaljeval njegovo poslanstvo … Živeti – vsak od nas je poklican – v laiško življenje, v zakon, v duhovniški poklic v službenem duhovništvu ali v življenje posebne posvetitve – da bi postal Gospodova priča, tukaj in sedaj … Gospod še naprej kliče ljudi, da bi bili z njim in hodili za njim v odnosu posebne bližine, v njegovi neposredni službi. In če nam da razumeti, da nas kliče, naj se popolnoma posvetimo njegovemu Kraljestvu, se nam ni treba bati. Lepo je in velika milost biti popolnoma in za vedno posvečen Bogu in službi bratom. Gospod tudi danes kliče, naj hodimo za njim. Ni nam treba čakati, da bomo popolni, da bi odgovorili s svojim velikodušnim »tukaj sem«, niti se ni treba bati svojih meja in svojih grehov, temveč z odprtim srcem sprejeti Gospodov glas. Poslušati ta glas, razločevati svoje osebno poslanstvo v Cerkvi in svetu ter ga končno živeti v »danes«, ki nam ga daje Bog.

MAŠNI NAMENI (22.4. – 29.4.)
NE 7.00 po namenu
8.30 za farane
10.00 po namenu
19.00 za + Marjana in Nušo Grošelj
PO 8.00 po namenu Fabjan
19.00 za + Jožeta Rojka
TO 8.00 za + starše in stare starše Mesojedec
19.00 za + Povše in Gričar
SR 8.00 za stare starše Dokler
19.00
ČE 8.00 za + Pirih in Jožeta Mustar
19.00 za + Stanko Frece
PE 8.00 po namenu
19.00 za + Rozi Mayer – 30. dan
SO 8.00 za + Marijo in Jožeta Kavčič
19.00 za + Karla Pristavca
NE 7.00 za + Andreja in Marjana Mučič
8.30 za farane
10.00 za + Jožeta Rojka
19.00 za srečen porod