prikazana slika za Pri vodnjaku

Pri vodnjaku

Pri vodnjaku so se v zgodovini božjega ljudstva dogajala srečanja, ki so imela velik vpliv na posameznike in celotno ljudstvo. Zadnje od teh srečanj, ki jih opisuje Sveto pismo, se odigra pri Jakobovem vodnjaku med Jezusom in Samarijanko, kateri Jezus razodene, da žgoče žeje, ki jo čuti, ne more potešiti z vodo tega sveta, ampak le z živo vodo, ki jo prinaša on.

»Če bi poznala Božji dar in če bi vedela, kdo je, ki ti pravi: ›Daj mi piti,‹ bi ga ti prosila in dal bi ti žive vode.« (Jn 4, 10)

Pri vodnjaku se tudi danes enkrat mesečno srečujemo vsi žejni, da bi v Božji besedi našli zase požirek žive vode za lažjo pot skozi preizkušnje v puščavi našega časa.

Večeri so odprtega tipa in potekajo vsak 3. torek v mesecu od oktobra do maja, v cerkvi sv. Cirila in Metoda. Namenjeni so vsem generacijam. Sooblikujejo jih p. Andraž Arko, glasbena zasedba Sol zemlje ter občasni gostujoči govorniki.

Potek posameznega srečanja:
18.30 adoracija ob glasbi
19.00 sv. maša s sodobno krščansko glasbo
20.00 – 21.30 tematski večer na osnovi izbranega odlomka iz Svetega pisma

Datumi srečanj v sezoni 2018/2019:
16. oktober
20. november
18. december
15. januar
19. februar
19. marec
16. april
21. maj

Vabljeni k udeležbi v celoti, ali pa za toliko časa, kot vam dopuščajo obveznosti.

O vsi, ki ste žejni, pridite k vodi, in vi, ki nimate denarja, pridite, kupite in jejte! Pridite, kupite brez denarja, brez plačila vino in mleko! Zakaj trošite denar za to, kar ni kruh, in svoj zaslužek za to, kar ne nasiti? Poslušajte, poslušajte me in jejte dobro, naj uživa v sočni jedi vaša duša. Nagnite svoje uho in pridite k meni, poslušajte in bo živela vaša duša. (Iz 55, 1-3)