12. NEDELJA MED LETOM

ŽEGNANJE
Farno žegnanje bomo obhajali 3. julija z osrednjo mašo ob 10.00, ki ji bo sledil še župnijski piknik. Hvaležni bomo vsem župljanom, ki bodo tako ali drugače pripomogli k pripravi slovesnosti, tudi s peko peciva ali pripravo solate.

ŠE VEDNO PROSIMO ZA FOTOGRAFIJE
V pripravi je nova monografija o zgodovini naše župnije. Ker želimo besedilo opremiti s čim več fotografijami, vas prosimo, da malo pobrskate po svojih arhivih in nam pomagate. Še posebej vas naprošamo za obdobje od začetkov delovanja p. Romana naprej – od 60. let pa do danes. Prosimo vas, da digitalne fotografije posredujete preko spleta na [email protected] Prosimo vas, da klasične fotografije prinesete v kuverti z imenom lastnika v zakristijo ali župnišče. Ko jih bomo skenirali, vam jih nato vrnemo – vas bodo čakale v zakristiji.


DEVETDNEVNICA IN 24 UR MOLITVE IN POSTA ZA DOMOVINO
Prijazno povabljeni, da se pridružiti molitveni devetdnevnici za domovino, ki bo letos že dvanajstič potekala pred dnevom državnosti od 16. junija 2022 do 24. junija 2022. Vsako jutro bomo v kapeli Radia Ognjišče v živo molili rožni venec, ki nas po povezal tudi preko radijskih valov. Vsi smo povabljeni, da v svojih družinah, občestvih in skupnostih v času devetnevnice prosimo blagoslova za našo domovino in naš slovenski narod. Vabljeni k sodelovanju v 24 urni molitveni verigi, ki bo preko spleta potekala od 21.6.2022 od 18:30 ure do 22.6.2022 do 18:30 ure, ko bodo slovenski škofje v ljubljanski stolnici darovali tradicionalno slovesno sv. mašo za domovino. Vsak se lahko vključi v 24 urno molitveno verigo preko Youtube kanala Družine: www.youtube.com/Druzinamedia


KOLESARSKO ROMANJE NA BREZJE
Že zdaj ste vabljeni, da si rezervirate soboto 10. septembra 2022 za kolesarsko romanje na Brezje. Glede ostalih podrobnosti vas bo še obvestil konec avgusta organizator romanja g. Uroš Ranfl.